NYHET: Realtidsauktion söndag 17 maj, kl 12.00

Drygt 1200 objekt. Från Polisens stöld- och hittegods säljer vi bl a cyklar, motorcyklar, mopeder, el- och handverktyg, guld, silver, klockor, smartphoneklockor, go-prokameror m m. Från olika dödsbon säljer vi glas, porslin, möbler, textilier m m. Till förmån för Ångaren Östersund säljer vi kontorsstolar, fönster, dörrar, byggmaterial m m. Vi säljer även plastbåtar, varav två med styrpulpet, roddbåt, husvagn, åkgräsklippare, jordfräs, snöslungor, båtmotorer, verktyg, kranar och duschblandare och mycket mer!

Samtliga utrop publiceras tisdag kväll, veckan innan auktionsdagen, på Auktionssidan*.
Auktionsdagen öppnar vi för visning kl 09.00.

En ”Realtidsauktion” är nästan samma sak som en vanlig ”Klubbauktion” med den skillnaden att den görs upp via internet och det är en dator som agerar auktionist.
Precis som vanligt bjuder man över varandra i realtid (nutid), men allt sker via dator, surfplatta eller smartphone. Läs mer här nedan, ”Så här går det till”.

Auktionslokalen i Yttergärde håller öppet för visning: Söndag 17 maj kl 09.00-12.00.
Mot bakgrund av de nya riktlinjerna kring sammankomster kommer vi att begränsa antalet personer som samtidigt vistas i våra lokaler. Summan av kunder och medarbetare på Auktionsverket kommer inte att överstiga 50 personer.

Varor ska hämtas ut inom 10 dagar, efter dessa 10 dagar lägger vi på en lageravgift på 40 kr/dag. Här hittar du våra öppettider.

*) Du kan som vanligt lägga förhandsbud via vår auktionssida fram tills auktionsstart kl 12.00. Vi kan ej erbjuda telefonbud på denna auktion.

Så här går det till

  • Logga in på Realtidsauktion (länk som har en symbol som föreställer ett ’öga’) och kryssa i att du godkänner Villkoren. Du använder dina vanliga inloggningsuppgifter (kundnr/lösenord).
  • Auktionen hanterar fem utrop åt gången och du bjuder på det/de föremål som intresserar dig.
  • Beräknad tid är cirka 40 sekunder per fem objekt. Det gäller att vara uppmärksam för att inte missa ett föremål.
  • När ett nytt bud läggs förlängs budtiden automatiskt med 20 sekunder, för att ge motparten tid att lägga sitt bud.
  • Allting sker per automatik och du behöver inte göra något mer än att klicka på bud-knappen för att lägga ditt bud. Systemet visar löpande vad nästa budnivå är.
  • Budet är bindande och du får direkt veta om ditt bud är mottaget. Om ditt bud är tillräckligt högt för att vara ledande visas ditt budbelopp och ditt kundnummer.

Vid två lika bud äger det bud som registrerats först företräde. Kontrollera alltid att det vinnande budet är DITT bud! Observera att så länge du har det ledande budet kan du inte lägga nya bud.

När budtiden räknat ner till 0 (noll) kommer objektet att säljas till den högsta budgivaren alternativt återköpas av auktionisten. Fem nya objekt kommer inte fram förrän samtliga föregående fem är sålda.

Du kan logga in 30 minuter innan start för att bekanta dig med Realtidsauktionens funktioner och utseende.
OBS: Du måste logga in på Realtidsauktionen, inte vara kvar på förhandsbudgivningssidorna.


Är du inte kund hos oss sedan tidigare?

Vare sig du vill lägga förhandsbud via internet eller vara med i budgivningen i realtid behöver du registrera dig som kund.

Registrera dig som kund här! >>

Innan budgivning är det ditt ansvar att läsa våra villkor
Du hittar våra villkor här. Vid frågor kontakta oss via e-post eller telefon.

  • Observera att vi som vanligt erbjuder visning i auktionslokalen.
  • Ångerrätten gäller därför ej och du som kund är själv ansvarig för undersökande av varornas skick och funktion.
  • Förhandsbud på ej sedda varor sker på eget ansvar.
  • Bilder och beskrivningar är endast vägledande och vi reserverar oss för eventuella felskrivningar.